Zirkonyum (Zirkonya) Diş Nedir?
Sert şeffaf ve beyaz renkli olan zirkonyum elementi diş hekimliğinde ”zirkonya” şeklinde kullanılır. Oldukça biyouyumlu bir materyal olan zirkonyumun kırılma direnci çok yüksektir. Ayrıca nikel-titanyum gibi metal elementlere allerjisi olan insanlarda güvenle kullanılabilmektedir.
Zirkonya Tedavisi Hangi Dişlerde Kullanılmalıdır ?
Işığı geçirme özelliği, kazımayla işlenebilmesi ve cilalanabilir özelliği sayesinde ön dişlerde arka dişlerde tüm restorasyonların yapımında kullanılabilmektedir. Doku ile uyumu mükemmel olduğundan dolayı rahatlıkla diş hekimliğinde tercih edilen bir tedavi yöntemidir.
Peki Zirkonyum Nasıl Uygulanır ?
Dişin sağlık durumuna göre dişten çevresel aşındırmalar yapılır. Kesim tamamlandıktan sonra hastadan ölçü alınır. Laboratuvarda zirkonyum dişler uygun şekilde tasarlanıp birkaç gün içerisinde teslim edilir.
Zirkonyum Dişlerin Bakımları Nasıl yapılmalıdır?
Doğal dişlernden farklı bir bakımları yoktur. Günde 2 kez fırçalanmalı diş araları diş ipleriyle düzenli olarak temizlenmelidir. Her hastada olduğu gibi zirkonyum kaplamalar içinde 6 aylık rutin kontroller gerekmektedir.
Zirkonya Dişler Ne Avantajlar Sağlamakta?
Daha eski bir yöntem olan metal destekli porselen dişlerin iç yüzeyleri gri bir metal ile kaplıdır. Bu metalin üzerine porselen dişler yapılır. Porselenin yapısı gereği altındaki metal renk yansıma yapar ve bu zaman ilerledikçe artmaktadır bu durum daha mat bir görünüme neden olmaktadır. Zirkonya dişler tek parça yapısındadır.Tamamı dişle aynı renktedir. Zirkonyum dişlerin ucuna şeffaflık efekti vererek doğal diş görünümüne sahip olmaktadır.
Zirkonyum Kaplama Diş Kaç Günde Yapılmaktadır?
Bu süreç 4-5 iş günü içerisinde tamamlanmakta zaman zaman en fazla 1 haftayı bulmaktadır. Sabah alınan ölçüden Akşam teslim şeklinde geçici protezini bu zaman zarfında sizler dişsiz kalmayın diye teslim etmekteyiz.